Kamers

De ideale slaapkamer creëer je zo

Niet de woonkamer of het toilethokje, maar de slaapkamer is de ruimte in huis waar we de meeste tijd in doorbrengen. Tuurlijk, een groot deel daarvan onbewust omdat je aan het slapen bent, maar dat terzijde. Het is daarom handig dat jij je echt tot jezelf kunt keren in de slaapkamer en daardoor deze ruimte hebt ingedeeld zoals je zou moeten doen. Omdat dit soms wat lastig kan zijn, hebben we hier de belangrijkste tips van hoe jij de beste slaapkamer voor jezelf kunt inrichten.

Houd de kamer waarvoor deze is

De naam slaapkamer slaat natuurlijk op de belangrijkste activiteit die je hier doet: slapen. Het is daarom belangrijk in het achterhoofd te houden dat wanneer je de slaapkamer inricht, je dit doet onder het mom van dat de inrichting ingesteld moet zijn op dat jij lekker kunt slapen. Richt je daarom meer op zaken als een goed bed, een nachtkastje en de kledingkast en laat bijzaken lekker bijzaak zijn. Veel mensen vinden bijvoorbeeld een groot tv-scherm om vanuit bed tv te kunnen kijken heerlijk, maar als dit ervoor zorgt dat je ’s nachts minder goed in slaap komt kun je de flat screen misschien beter in de woonkamer houden.

Houd het rustig

De inrichting zelf mag je ook zo basic houden als maar mogelijk is. Schilderijen, planten, kunstwerken en beeldjes zijn leuk, maar niet noodzakelijk in de slaapkamer. Houd het lekker rustig en eenvoudig en ga lekker los in bijvoorbeeld de woonkamer of man cave. De slaapkamer is bedoeld om tot rust te kunnen komen en een rommelige kamer kan al gauw voor onrust in je hoofd zorgen. Wil je echt meer doen aan de inrichting van je slaapkamer, kies dan voor één eyecatcher en laat de rest lekker eenvoudig. Deze eyecatcher kan het beste in de hoek of aan de muur achter het bed geplaatst worden, zodat deze wel opvalt maar niet te erg in het oog springt wanneer je probeert te gaan slapen.

Kies voor de juiste verlichting

Eén soort woonaccessoire dat niet mag ontbreken in je slaapkamer is een lamp. De slaapkamerlamp moet niet te heftig schijnen. Dit kan namelijk vermoeiend voor je ogen zijn. Kies het liefst voor een dimlamp die je ook op je nachtkastje kunt zetten en met verschillende standen kunt bedienen. Zo kun je zelf goed instellen wat voor soort licht je nu nodig hebt en wanneer het tijd is voor een meer ontspannen of romantische sfeer.