Onderhouden

Wat is de makkelijkste vloer om schoon te houden?

Een vloer wil je zo lang mogelijk mooi houden. Daarom is het fijn om te weten welke soort vloer niet alleen mooi is, maar je ook weinig aan hoeft te doen om deze netjes te houden. Ieder soort vloer heeft een ander soort onderhoud nodig en de ene vloer heeft meer onderhoud nodig dan de andere. Mocht je echt op zoek zijn naar een (vrijwel) onderhoudsloze vloer, dan hebben wij hier de volgende tips van vloeren die je het beste kunt kiezen.

Pvc

Pvc-vloeren zijn erg geschikt voor verschillende soorten ruimtes. Zo kunnen ze tegen zware belasting en vochtige ruimtes. Daarnaast is pvc een mooi alternatief op hout, dat amper slijt en daarom amper onderhoud nodig heeft. Eens in de zoveel tijd goed schrobben en je kunt weer volop van je vloer genieten. Pvc is en blijft een vloer die er lang mooi en verzorgd uit blijft zien, zonder dat je hier dagelijks voor hoeft te boenen.

Tegels

Een andere vloersoort met amper onderhoud is tegels. Je kunt tegels plaatsen in iedere soort ruimte. Veelal worden deze gebruikt in de badkamer of de keuken, maar er zijn ook tegelsoorten die erg geschikt zijn voor in de leefruimtes zoals de woonkamer. Het mooie aan tegels is dat deze erg stevig zijn en dus niet snel zullen slijten, en dat door het gladde oppervlak vlekken en vuil snel weggespoeld kunnen worden. In de meeste gevallen hoef je tegelvloeren slechts één keer per week even te dweilen en de vloer ziet er weer als nieuw uit. Een paar minuutjes werk en je hebt er verder geen kijk meer naar.

Gietbeton

Tot slot willen we het nog hebben over gietbeton. Dit is een meer industriële vloersoort, die gemaakt wordt door een betonachtige vloeistof die gelijkmatig over de grond wordt gegoten en daarna verhardt om een stevige vloer te creëren. Deze vloersoort is erg stevig, waardoor het goed geschikt is tegen warmte, vocht, druk en geschuif van zware objecten. Geen wonder dat deze soort vloer vaak gebruikt wordt in bijvoorbeeld scholen, kantoren, sportzalen en in horecagelegenheden zoals restaurants en kantines. Ook voor in huis is gietbeton erg geschikt, vooral als je bijvoorbeeld spelende kinderen hebt of veel in huis wil kunnen klussen.